Ontdekkend tekenen PDF Afdrukken E-mail

Ontdekkend tekenen gaat over het ontdekken van je tekenplezier. Op een prettige manier leer je iets moois te maken, je maakt contact met je eigen creatieve bron. Het prikkelt je fantasie en het ontwikkelt je kleur en tekenvaardigheid. Wat er van binnen leeft wordt vertaald in lijn, vorm en kleur. Hierdoor worden beelden zichtbaar en kunnen we er over in gesprek komen.

Bij deze intuïtieve manier van tekenen staat niet het presteren centraal, maar dat wat je waarneemt tijdens het bezig zijn.

Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals kleurpotloden, bijenwas, pastelkrijt en ecoline.

Je krijgt thema’s aangeboden die zowel in jezelf als in de natuur aanwezig zijn. Dit zijn de zogenaamde oerprincipes zoals golfbewegingen, spiralen, kleuren en vormen. Ook halen we onze inspiratie uit andere culturen en wordt er getekend naar aanleiding van de jaargetijden.

Ontdekkend Tekenen is tekenen vanuit een holistische visie. Tijdens de tekenles wordt de gehele mens aangesproken: lichaam, gevoel en verstand.

Het lichaam:
Door middel van lichaamsbeweging, meditatie, geleide fantasie of visualisatie kun je jezelf verbinden en inleven in het thema.

Het gevoel:
Door in rust en op een ontspannen manier te tekenen en te kleuren kom je in contact met je gevoel.

Het verstand:
Het verstand wordt aangesproken door na het tekenen te kijken en te bespreken wat je getekend hebt. Onbewuste processen kunnen zo duidelijk voor je worden. 
 
Het doel van de lessen is ontspanning en plezier en worden niet aangeboden als therapie, maar kunnen wel zo worden ervaren.